dilluns, 22 de maig del 2017

Xerrada-taller pràctic sobre el programari lliure educatiu per a famílies


Cada curs que passa, els nostres fills utilitzen noves eines tecnològiques a l'escola i també en el seu temps lliure. Tant pel que fa a nous aparells electrònics (pissarres electròniques, ordenadors, tauletes e, ..., mòbils ) com pel que fa a programari i continguts educatius, que es pot treballar dins de cada un d'ells.
Com a pares, mares o tutors resulta interessant anar assabentats a l'hora de tot aquest aprenentatge. Però també pot ser ben recomanable, conèixer i saber-ne utilitzar correctament els principals programes i aplicacions. Per poder guiar i ajudar els nostres fills en aquest bagatge educatiu.
El taller sessió vol encetar una formació d'intercanvi de coneixements entre tota la comunitat educativa. Tot explicant de forma resumida com es fonamenta i s'organitzen aquests programes "informàtics" i els exemples bàsics dels més utilitzats.
El taller es basarà en programes lliures i / o amb llicència d'us lliure (sense pagament bàsicament) per fomentar un accés obert a tots el futurs usuaris.
(sistema operatiu linux Ubuntu facilitat per la Conselleria d'Educació,  navegadors Web i control parental, Cercadors Web i filtratge per a menors, Paquets Ofimàtics, JavaClic i pàgines de recursos didàctics per a diferents etapes educatives, i tot el que trobeu que sigui interessant conèixer i 'estar al dia'. Ja hi ha hagut demandes del Musescore per exemple.
El nivell s'ajustarà a tots els casos i es faran grups entre les participants per aprofitar millor la sessió.
Si voleu portar el vostre portàtil sempre serà millor i vos emportareu la feina feta.
Per a una millor i necessària preparació del taller vos pregam reserva confirmant la vostra assistència al correu de l'amipa.